Vi skal tilbage til årene efter anden verdenskrig, hvor Andre-Michel, der var søn af en vinbonde, gik rundt på gader og stræder og samlede flasker, rensede dem og vekslede dem til hele flasker vin ved de lokale vinbønder, hvorefter han solgte vinene og til sidst havde nok kapital til at købe sit første hele vinfad. På denne måde blev handelsfirmaet Maison Goichot grundlagt.

Den anden side af familien var morfaren til den nuværende generation også en brillant mand ved navn Lucien Loiseau, der opfandt saddeltraktoren.

Indtil 1976 fokuserede man udelukkende på handel med vin, inden man købte en historisk ejendom med navnet Château de la Guiche i byen Jully-les-Buxy. Her blev familiens første vinstokke plantet i 1979. Denne 0,7 ha mark er i dag André Goichot’s flagskibs Chardonnay fra Montagny.

Andre-Michels søn gik ind i firmaet i 1982 efter at have afsluttet sin uddannelse i ønologi, hvorefter han i 1987 overtog ledelsen af Maison Goichot. Efter mange år med distribution af bulk vin tog man i slut 80erne skridtet videre til også at have fyldeanlæg og distribution af flaskede vine. Her begyndte man at flaske og distribuere vine for andre huse, såsom Chateau du Cray, Domaine les Guignottes og andre mindre producenter.

I 00’erne og 10’erne begyndte børnene til Andre-Michel at gå ind i firmaet. Arnauld i 2007, Pierre-Alexandre i 2013 og Noemie i 2018. Dette tilførte nyt blod og energi til familieforetagendet, og man begyndte at integrere vindyrkning og vinificering i en meget højere grad, end man hidtil havde gjort. Her gik man også i meget tættere samarbejde med de mindre producenter om at højne kvalitet. I 2015 overtog man eksklusiviteten til at distribuere Domaine les Guignottes og i 2016 købte man Chateau du Cray.

Maison Goichot har en vision om at være tro mod kvalitet, terroir og traditioner bundet til de historiske huse, som de ejer. Derfor vil man finde meget stor variation i deres vine fra samme områder, Både hvis man vælger vine fra forskellige brands under deres paraply, men også selvom vinene er under samme hus, men med forskelligt terroir.