Skip to main content
1-2 dages levering

Domaine Sauger

Domaine Sauger blev grundlagt i 1870 og i dag er det den 5. generation, der er ved roret. Dette har Philippe overtaget fra sin far Marcel og sine forfædre Lucien, Eugéne og helt tilbage til Francois-Sylvian, som grundlagde gården.

Domainet har tidligere eksperimenteret med forskellige hybrid druesorter fra 1920’erne til sidst i 50’erne, hvor phylloxera satte en stopper for udviklingen af disse.

Dette gjorde, at man i 1970’erne plantede mere ælde druesorter som Sauvignon blanc og andre mere kendte druer. I disse år begyndte man også selv at flaske og markedsføre vinene og sælge dem direkte ud til butikker og forbrugere.

I 1988, efter at have afsluttet sin uddannelse i ønologi og rig på ny viden fra hans praktikpladser i Gers og Sancerrois, overtog Philippe tøjlerne til familieforetagendet og opgav at dyrke alle de andre afgrøder, man havde parallelt med vinrankerne, så som asparges, pickles osv.

Gården havde på dette tidspunkt 7 ha vinranker og Philippes interesse gjorde, at han nu fokuserede på vinstokkene, samtidig med at han udviklede vineriet mod nutidens krav. En ændring af produktions- og vinificeringssystemet fulgte: modernisering af udstyr og anskaffelse af et tank termoreguleringssystem. Alt dette for at kunne styre processen bedre og på denne måde kunne levere et mere omfattende udvalg af vin.

Kommercielt begyndte de også at kigge på markedsudvikling, deltage i uafhængige og professionelle vinmesser og deltage ved vin konkurrencer både nationalt og internationalt. På denne måde har huset præsteret at komme ud på eksportmarkederne. Denne deltagelse og engagement i konkurrencer og messer er stadig er tilfældet i dag, og gør at huset stadig udvikler sig med tiden og nu besidder 30 hektar vinmarker i Cheverny appellationen.

En ekstra finesse ved Domaine Saugers vine er, at Chateauet der er afbilledet på deres label er Château de Cheverny, som også ligger til inspiration til Hergès beskrivelser af Møllenborg, som er kaptajn Haddock’s familie ejendom i Tintin.

  • 169 DKK

    Cheverny blanc “Vieilles Vignes” – Domaine Sauger

  • Vinavisen

    169 DKK

    Cheverny rouge “Vieilles Vignes” – Domaine Sauger