Tilbage i 1927 emigrerede Heinz Theodor Schroeder fra Tyskland til Sydamerika, hvor han endte med at slå sig ned i Patagonien og fik arbejde på en vingård i området.

I 2001 tog Heinz’ søn hul på et nyt projekt, nemlig vingården Familia Schroeder, sammen med hans sønner. Sønnerne driver i dag vingården og har med sammen med deres far transformeret den monotone golde steppe i Patagonien til en yderst seværdig lille oase.

Selve bygningen ligger på en lille bakke, som også er tilfældet med familiens marker. Man har lagt vægt på, at arkitekturen skal blende så naturligt som muligt ind i landskaberne og er designet, så man i vinproduktionen kan få størst mulig hjælp af tyngdekraften, når vinen skal flyttes mellem de forskellige processer.

Ønologen på stedet har siden projektets start heddet Leonardo Puppato. Puppato kom med ind over projektet inden selve gården stod færdig, og har derfor også selv været med til at bestemme det tekniske design og layout af faciliteterne. Til den dag i dag er han stadig vinmager. Han har fået yderligere assistance af den flyvende vinmager og amerikanske legende Poul Hobbs, som er blevet hyret ind til at hjælpe med at udvikle Pinot Noir fra Patagonien.

Selve Familia Schroeder’s gods ligger på den 39˚ sydlige breddegrad, hvor markerne typisk ligger i 300m højde på de patagoniske stepper. Klimaet er tørt, ofte blæsende og med floder, der trækker krystalklart smeltevand ned fra de snedækkede bjergtoppe. Dette terroir kombineret med kølige nætter og lange sommerdage med mange timers sol giver en perfekt kombination af dyrknings forhold og state of the art produktions faciliteter.

Da man gravede ud til at anlægge vingården, fandt man fossile knogler af en stor planteædende dinosaur. En special designet kælder ligger i dag hus til de originale knogler i det eksakte sted, hvor de blev fundet.

Igennem mange års undersøgelse kunne palentologer konkludere, at fossilet hører til en hidtil ukendt dinosaur art. Dette betød at man også skulle give den et navn. Dette navn blev “PANAMERICANSAURUS SCHROEDERI” for at anerkende familiens bidrag til arbejdet med at udgrave dinosauren.

Dinosauren er på denne måde også blevet synonym med Familia Schroeders vine, og kan ses både på navnene og grafik på etiketterne.

Se producentens hjemmeside