Skip to main content
1-2 dages levering
Collin Bourisset

Huset Collin Bourisset blev grundlagt i Mâcon i 1821. Hovedsageligt fungerende som vin-købmænd hvormed de i 1830’erne havde stor success med deres vin især i Paris. Collin familien starter egentligt i 1880’erne med Pierre-Eugené Collin, som formåede at sætte en stærk forretning op med forhandlere i det nordlige Frankrig og Belgien og med andre distributører i Schweiz. Senere kommer hans ældste søn også ind i firmaet i løbet af 1890’erne, hvor hans første opgave var at blive oplært ved en distributør i York, England.

Louis Bourisset havde i slutningen af 1800-tallet grundlagt sin egen vingård og i 1902, da Henri Collin vendte tilbage fra England, indgik de to herrer et partnerskab, der den dag i dag danner grundlaget for Collin Bourisset.

I 1921 var det så Louis Bourisset’s tur til at erobre nye markeder. Canada havde i 1921 lige fjernet alkohol forbuddet og på den måde blev Collin Bourisset den første Franske eksportør til at levere vin i Quebec – med en leverance på intet mindre end 10.000 kasser Bourgogne vin.

I 1979 var en af deres leverandører af druer Maison Jean Loron bragt ind som investor. Og i 2014 blev der stiftet et egentligt partnerskab mellem Collin-Bourisset og Jena Loron, som knyttede Collin–Bourisset endnu tætter på vinmarkerne.

I dag får huset i La Chapelle de Guinchay (Beaujolais) frugt fra tre forskellige områder: Beaujolais, Bourgogne og nord-Rhone.

Se producentens website

 • 109 DKK

  Cabernet-Sauvignon – L’Incontournable – Collin Bourisset

 • Vinavisen

  99 DKK

  Chardonnay – L’Incontournable – Collin Bourisset

 • Vinavisen

  109 DKK

  Gamay-Syrah – L’Incontournable – Collin Bourisset

 • Vinavisen

  109 DKK

  Pinot Noir – L’Incontournable – Collin Bourisset

 • Din Vinguide

  90p

  Vinavisen

  Oldenburgs Vinguide

  18,5/20p

  369 DKK

  Pouilly-Fuissé AOP “Rive Droite” – Collin Bourisset

 • Vinavisen

  99 DKK

  Sauvignon blanc – L’Incontournable – Collin Bourisset