Skip to main content
1-2 dages levering

Bodegas Don Sancho de Londoño er en familie ejet vingård i Hormilla, som ligger i Rioja Alta. Vingården blev grundlagt i 2004, men familien har haft en lang tradition for at kultivere og dyrke druer for andre vinproducenter.

Selvom vingården er ung, så er knowhow og vinmarkerne helt i top, og i dag dyrker og passer familien 100 ha vinmarker for andre producenter og ejer selv 40 ha. Her dyrker de et udvalg af klassiske spanske druer: Tempranillo, Garnacha og Graciano som de blå og Tempranillo Bianco, Viura, Garnacha blanca, Malvasia og Sauvignon blanc som de grønne.

Vingården er opkaldt efter en af de mest kendte Spanske soldater og herremænd fra det 15. århundrede. Don Sancho de Londoño var søn af Don Antonio de Londoño af Hormilla, som var en af herremændene i La Rioja. Don Sancho gjorde militær karriere under både konge Carlos V and Felipe II fra 1542 og historierne går på, at han aldrig tabte et slag eller nogensinde blev såret i kamp.

I hans senere år skrev han både digte og bøger indenfor krigskunst og er i Spanien nok bedst kendt for hans bog “Libro del arte militar” – oversat til bogen om militær kunst, der dog først blev udgivet efter hans død.

Bodegas Don Sancho de Londoño har tre serier af vin: Londoño, Artevin og Real de a 8. Real de a 8 er en reference til den spanske Real møntfod, der som den eneste møntenhed i historien, har været gangbar på 5 kontinenter samtidig.

  • 89 DKK

    Real de a 8 joven – Bodegas Don Sancho de Londoño