Skip to main content
1-2 dages levering

Monte dei Ragni eller edderkoppe bjerget, som det også bliver kaldt ligger i bakkerne omkring Fumane i hjertet af Valpolicella Classico.

Monte dei Ragni kommer egentligt efter vinmageren Zeno’s kones familienavn Ragno (der på Italiensk i flertal er Ragni). Men Ragni betyder også edderkop og deraf eddekoppe bjerget. På nogle af de ældre flasker kan man se, at deres label er udsmykket med et edderkoppespind for at linke til denne lidt sjove fortolkning af navnet.

Selve gården er et lille paradis, hvor der er plantet små 6-7 hektar vin. Familien Ragno har også frugtplantage med flere forskellige frugttræer samt en olivenlund.

Dette nærmest magiske sted er et sted, hvor biodiversiteten er i højsædet og gennemført. Her gennemsyrer levevisen balance med naturen. Monte dei Ragni er et af de steder i Italien, hvor man i produktions øjemed har den største diversitet af forskellig flora og fauna i vinmarkerne, samt diversitet af honningbier og insekter. Også i kultiverings øje med er dette taget ind, som en del af hverdagen, hvor man bruger et bredt udvalg husdyr til at pleje og arbejde i markerne.

Den 5. generation og manden bag vinene er Zignoli Zeno. Han står for nærmest alt selv. Fra arbejdet i markerne til arbejdet på gården, hvor alt bliver gjort med et minimum af motoriseret indblanden. Pløjningen foregår med hest og dyrkningen foregår biodynamisk. Selvom de hverken er certificerede økologiske eller biodynamiske.

På Monte Dei Ragni producer man hovedsageligt to vine: Amarone della Valpolicella Classico og Valpolicella Ripasso Classico Superiore. Der bliver også produceret en mikroskopisk mængde Recioto og en tør hvidvin. I enkelte år bliver der også lavet en ikke Ripasso Valpolicella – dette sker kun i de år, hvor de ikke laver Amarone.

Zeno’s vine er produceret med en speciel energi og en fokuseret elegance og længde, hvor alle de klassiske Valpolicella dyder kommer frem. Vinene har også den helt klassiske bitterhed, der tilkommer Amaronerne og vinene fra Valpolicella Classico.

Gården har en meget limiteret produktion. Man laver aldrig mere end samlet 6.000 flasker pr. årgang. Vi har været så heldige at få en mindre allokation af disse pragtfulde vine.

Monte dei Ragni som område og gård kan dateres helt tilbage til 1400 tallet, hvor udsigtsposten på toppen lagde til grund for en garnison tilhørende Villa della Torre. Denne blev sidenhen nedlagt og omlagt til en gård, som er forblevet og er det, den er i dag.

Se producentens website

  • 949 DKK

    Amarone della Valpolicella Classico DOC – Monte dei Ragni