Skip to main content
1-2 dages levering

Vintyper

Hvilke karakteristika betegner de forskellige typer vin.
Det har vi givet et bud på her.
Bobler

Vivace, bubbly, frizzante, spumante, spumoso, sparkling, mousseux, petillant, skum, brus, mousse og perler. Kært barn har mange bobler; nogle flere end andre, men til fælles har alle boblevine en tilstedeværelse af kulsyre, CO2, som er integreret i væsken. Fra sød til tør, udtryksfuld til afdæmpet – bobler kan det hele.

Hvid

Vi danskere drikker en flaske hvidvin, hver gang vi har drukket tre røde. Men hvidvin som vintype nyder kraftigt stigende popularitet for sin læskende friskhed og lette og sorgløse udtryk. Hvidvin laves af grønne eller blå druer og defineres ved hverken at være rosé eller rød.

Rød

Blåviolet i sin ungdom; smukt teglrød i sit livs efterår. Rødvin er danskens foretrukne vintype og det mest komplekse nydelsesmiddel i verden. Adskilt fra hvidvin ved at besidde farvestof og tannin, som trækkes ud af drueskindet i produktionsprocessen. Det gør rødvin til en fantastisk gæst ved ethvert dansk spisebord.

Rosé

En vin i sin egen ret – rosévin er meget mere end bare en halvhjertet hybrid. Et er den inciterende og labert sexede kulør i sig selv; noget andet den enestående balance mellem den forfriskende syre og et lille venligt bid fra tanninerne. Til en sommerdag på stranden eller som en vinøs snack, når som helst du trænger.

Sød

I gamle dage brugte man betegnelsen ”dessertvin” om søde vine. Men da hverken foie gras, blåskimmelost, asparges eller 120 andre lækkerier, som passer fortrinligt til vin med lidt sødme, kan kaldes desserter, tager vi i dag udgangspunkt i vinen selv. Sødmen kommer fra druens eget naturlige sukkerindhold.