De to vinbønder Piero og Luigi Aresca havde en drøm om at åbne et vineri og begynde at lave deres egen vin. Denne drøm blev en realitet i 1952, hvor Aresca blev grundlagt.
De to vinbønder havde en passion for vin, der startede blandt vinrankerne i Mombercelli. Denne passion gjorde de til deres familie foretagende i 1952. Familien driver stadig gården i Mombercelli, hvor de aldrig har mistet forbindelsen til deres forfædre og deres rødder, som er solidt plantet i den Piemontesiske muld.
I dag bliver vingården drevet af den 2. og 3. generation Aresca. Og præcis som deres forældre og bedsteforældre søger de konstant efter at øge kvaliteten og arbejder kontinuerligt på, at perfektionere alle aspekter af kunsten i at lave vin. Præcis som deres forfædre, der grundlagde huset.
Arescas historie er fuld af anekdoter, der minder familien om den lidenskab og passion Piero og Luigi forfulgte. Denne drøm er det nu op til de næste generationer at føre videre og udvikle vinene til det næste niveau.
Arescas gård ligger i Monferato bakkerne i Nizza området, som er hjertet af de marker, hvor de bedste Barbera vine bliver produceret. Ud over markerne ved huset har man også parceller i andre områder af Langhe.