Amarone della Valpolicella DOCG – Dal Forno
Fra minimum 10 år gamle vinstokke. Håndhøstes i små kasser og tørres i tre måneder for at opnå større koncentration af sukker og smagsintensitet. 60 % corvina, 20 % rondinella, 10 % oseleta og 10 % croatina. 15 dages maceration ved 28 grader. Daglig piégeage. Færdiggør gæringen over 18 måneder på træ.
... Tilbringer totalt 36 måneder i nye franske barriques. Lagrer hereafter yderligere 24 måneder i flasken. 16,5 % alkohol.
En opvisning af elegance, balance og kompleksitet, uden at vinen taber sin umiddelbare lækkerhed og forførende sexappeal. Ikke for ingenting kalder italienerne amarone for "meditationsvin", og i selskab med Dal Forno kommer åndedrætsøvelserne helt af sig selv. Subtile noter af sorte kirsebær, blåbær, chokolade, læder, tobak og trøffel over en monumental frugtig koncentration, der fylder krop og sjæl og bliver hængende i din bevidsthed i minutter, dage, år. "Poleret og udtryksfuld, røget fundament af grafit-agtig mineralitet med finkornede tanniner og en mundvandsfremkaldende syre, fokuseret på smagen af kirsebær, stødt anis og nellike og med et strejf af kakaopulver. 94 point", skrev Robert Parker.
Anvendelse, behandling og lagring
Når du er færdig med at meditere, kan du drikke resten af flasken til dit selvskudte klovvildt med sødt og surt. Velhængt okse med fritter går også an. En gastronomisk kontekst, der i sig selv byder på kompleksitet og aromatisk dybde. Nyd ved 16 grader af dine fedeste vinglas, dekanter før servering, inviter dine allerbedste vinvenner. Gør det nu eller før 2030. Eller så længe lager haves.Læs mere På lager
1 stk. 2799 DKK