Numen Chardonnay IGP – Paolo Leo

Fuldfed, frodig, flot og fornemt fadforsynet kæmpe-chardonnay. Ved hjælp af den særlige “il giro del picciolo”-teknik, hvor druerne tørrer på vinstokken, opnås et højt naturligt alkoholindhold (14 %), som er med til at give vinen sin imponerende fylde og smagsintensitet. Et studie i “krop”! Men Numen er mere end alkohol og frugtig tyngde. En rum tid på små franske fade supplerer chardonnayens egen labre frugtighed af abrikos, lakrids og orangeskal med træets vanilje og karamel, og gør helheden til en umådeligt appetitlig affære. Hvis du også synes, at der gerne må være til både gården og gaden.

Anvendelse, behandling og lagring

Paolo Leo foreslår servering ved 10-12 grader, men de fleste danskere vil nok foretrække at starte den en anelse køligere. Det er en stor vin, som skal have fremhævet strukturen ved nedkøling. Vi anbefaler også 10-12 grader, hvilket vil sige direkte fra køleskabet og op i dine største vinglas, som står ved stuetemperatur. Numen kan klare både modne oste og skaldyrssupper og alt derimellem. Prøv til klassisk rødspættefilet, kartofler og smørsovs. Selvom vinen er koncentreret, behøver maden ikke være fancy.

På lager

1 stk. 165 DKK

Varenummer (SKU): 427 Kategori:
  • Land
    Italien
  • Område
    Puglia
  • Producent
    Paolo Leo
  • Drue
    Chardonnay
  • Alkohol
    14%
  • Årgang
    2023
  • Flaskestr.
    75 cl.
  • Proptype
    Kork
  • Lagring
    Lagret 6 måneder i rustfrie ståltanke og herefter 3 måneder på flaske
  • Serveringstemperatur
    10-12 grader
Passer til
  • Kraftige fiskeretter, stegt fisk
  • Kylling

Anmeldelser

  • Oldenburgs Vinguide: ”Frisk og træfri Chardonnay fra den gavmilde halvø Salento. Den har tropiske træk, især af frisk ananas, og den mild friskhed og fylde. Stilen er solid, syren behersket, men den findes. Alt i alt en glimrende, let forståelig, forfriskende og alsidig madvin.” 17,5/20p Årgang 2022
  • Oldenburgs Vinguide: ”Paololeos top-Chardonnay fra Salento har en meget personlig og særpræget og ret parfumeret smag af tropefrugter og nødder, inden en kort finish med citrus lukker og slukker. Den er træfri og ukompliceret.” 16,5/20p Årgang 2020
  • Oldenburgs Vinguide: “Frisk og let buttet Chardonnay med små tropiske aftryk af ananas og fersken, velplaceret syre og lang forfriskende finish og eftersmag. Bortset fra de småbuttede træk virker den træfri, den får små dryp af pomelo efter 15-20 min. i glasset, og den bevarer friskheden til sidste dråbe. Glimrende madvin, der slet ikke behøver mad.” 17,5/20p Årgang 2019
  • Oldenburgs Vinguide: “Aromatisk varmklima-Chardonnay med spinkel druekarakter og markant trækarakter. Men den har også en pågående friskhed og en lang, velfungerende syre. Ananas, kokos og røg mødes i glasset – og så den friske syre, der er den allermest udholdende af dem alle. Den er kun til mad, men ikke kun til fisk.” 16,5/20p Årgang 2017
  • En fornem Chardonnay fra Italiens støvlehæl. Den er fyldig med en nærmest cremet konsistens, der får den liflige smag af modne, grønne druer og lyse blommer til at vare rigtig længe. Årgang 2012
  • Limefrugt og strejf af vanilje i duften. En ganske interessant Chardonnay som har friskheden men samtidig en masse frugt, især fersken og melon. Pæn lang let syrlig eftersmag. Årgang 2012
  • En meget fyldig, fed og mørk Chardonnay fra Puglien i det sydligste Italien. Fersken, abrikos og krydderier i smagen. Ganske flot syre. Pæn lang eftersmag. Fire pæne stjerner. Årgang 2012