Valpolicella Ripasso Classico Superiore “Ca`del laito” DOC – Bussola Tommaso S.S.A

Fra Bussolas Ca’ del Laito-vineri kommer en traditionelt fremstillet ripasso, der kunne blæse mange andre producenters amaroner af banen. I duften dominerer klassiske Veneto-dyder, som dybe og varme frugtaromaer af mørke kirsebær, friske blommer og svesker, men der slækkes ikke på elegancen, og dermed fornemmes vinen... Læs mere

På lager

1 stk. 275 DKK

Varenummer (SKU): 301 Kategori:
  • Land
    Italien
  • Område
    Valpolicella
  • Producent
    Tommaso Bussola
  • Alkohol
    15,5%
  • Restsukker
    3,1g/L
  • Årgang
    2019
  • Flaskestr.
    75 cl.
  • Proptype
    Kork
  • Lagring
    Lagret i 24 måneder på tonneaux og barrique og 2 måneder på flaske
  • Serveringstemperatur
    16-18 grader
Passer til
  • Kraftige pastaretter
  • Lam
  • Kalvekød
  • Vildt

Anmeldelser

  • For such a capacious wine laden with mocha oak, camphor, cherries and brooding, dank undergrowth, this manages to keep everything within a whiff of poise and drinkability. An Amarone in all but name. The alcohol is sky high due to the vintage and style. For the fan base. Drink or hold.. 92p årgang – 2019
  • This has an amarone feel to it, at least on the nose, with spicy dried berries and that signature, heady feel. The full body, though, offers fresher currants and berries and a long finish, well supported by medium-grain tannins. Delicious. The real deal for ripasso. Drink now. 93p årgang – 2018
  • A well-meshed red, with taut, lightly chalky tannins framing notes of black cherry, boysenberry paste, wild sage, cocoa powder and fresh earth through the creamy, spiced finish. Corvina, Corvinone and Rondinella. Drink now through 2029. 3,000 cases made. 91p – årgang 2019
  • Krydret frugt i næsen. Masser af kirsebærnoter i smagen med let bagte krydrede noter, sveske præg og vanilje. Pæn koncentration og længde. Drik 2020-2024. 90p – årgang 2016
  • Ripasso fra selveste Tommaso Bussola, som er i top tre af Amarone producenter. Superlækker næse med snert af mokka og vanilje, tæt kirsebærintensiv mund tilsat pæne mængder bitter chokolade og et delikat touch af Amaretto i eftersmagen. Årgang 2012
  • En ualmindelig dejlig rødvin, der har det hele – en kompleks duft af modne brombær og svampe og en intens og kødfuld smag med modne blå druer og en perfekt balance mellem frugtsødme og syre. Det er en kraftig vin, der bør ledsages af ligeledes kraftige (kød)retter. Årgang 2015
  • En herlig rødvin med en fyldig frugtduft og en smag med masser af power og krydrede noter. Vinen har også en god portion syre, der gør den velegnet til mad. Årgang 2012
  • Superlækker rødvin, kompleks, blød, harmonisk, med dejlig, ren frugt – blommer, svesker, mørke bær – og tilpas syre. Årgang 2009
  • Rubinrød. Duften er sødmefuld med store brune rosiner, blomme, lak/fernis, brun farin og meget kraftfuld duft med kompleksitet. Smagen er blød og rund og har store brune rosiner, lak/fernis, hård lakrids og blå blomme med flot afpasset frugtsyre og rette bid. Flot og fast smag og smagen af lak/fernis og apotek løber gennem hele paletten. Meget fast og mørk palette og medium krop. Kan drikkes nu, men også gemmes et par år. Drik 2020-2023. 2 glas – årgang 2015
  • Rubinrød. Frisk og varm kirsebærnæse med et pift af parfume. Intens duft. Smagen er let sødmefuld med flot og intens kirsebærfrugt i fed stil med perfekt syre. Flot fedme/sødme balance og fuldstændig harmonisk. Superflot. Drik 2015-2018. 2 glas – årgang 2011
  • Bussola er en af kongerne i Amarone og det fornægter sig ikke når man smager hans Ripasso. En vin længder bedre end mange amarone vine selvom dette er husets niveau under. Fyldig vin med blommer, brombær, tobak og krydderier. En skarp syre som på fornem vis skære pænt gennem den voldsomme frugt. Fem store stjerner og hver en krone værd. Årgang 2010
  • The 2009 Valpolicella Ripasso Superiore Ca del Laito is an irresistibly thick and densely concentrated wine that is immensely soft and pleasurable in the mouth. It imparts dark berry, tar, black licorice, spice, brown sugar and leather. The blend is 60% Corvina and Corvione, 30% Rondinella and 10% Molinara and the wine ages 30 months in traditional botte grande. The wine wraps thickly over the palate. Drink 2014-2018. 88p årgang 2009